Kolacja degustacyjna z Filippo Mazzei

W rocznicę Konstytucji 3 Maja Restauracja Wierzynek

zaprasza na

kolację degustacyjną

„Z ziemi włoskiej do Polski”

food & wine pairing

3 maja 2023, godzina 19:00

Gość  specjalny: Filippo Mazzei -Współwłaściciel legendarnej toskańskiej winnicy Mazzei, winemaker, potomek Filippo Mazzei jednego z współtwórców Konstytucji Trzeciego Maja.

W programie i prezentacji nie zabraknie zarówno odwołań do wspólnej historii jak i opowieści o winie, jego powstawaniu i oczywiście Toskanii. Prezentacja prowadzona będzie w języku angielsku z tłumaczeniem na język polski.

M E N U

AMOUSE BOUCHE
Selekcja finger foods
Wino: San Venanzio Fortunato Valdobiadene
Prosecco Superiore DOCG Brut
PRZYSTAWKA I
Sarna / pietruszka / por / żurawina / trybula / sos jeżynowy
Wino: Mazzei Fonterutoli Chianti Classico DOCG
PRZYSTAWKA II
Włoskie ravioli z ricotta / pieczony bakłażan z bazylia /
ratatouille warzywne / oliwa szczypiorkowa / dip serowy
Wino: Mazzei Castello Fonterutoli Chianti Classico DOCG Gran Selezione
DANIE GŁÓWNE I
Pierś z kaczki /puree ziemniaczane z truflą/ mus z marchwi
i pomarańczy z szafranem /espuma grzybowa
Wino: Mazzei Philip Rosso Toscana IGT Toscana
DANIE GŁÓWNE II
Ragout z dzika
Wino: Mazzei Siepi IGT Toscana
DESER
Lody z karmelizowanych w miodzie borowików /
ziemia czekoladowo – orzechowa /
sos z czarnej porzeczki
Kawa / herbata

CENA KOLACJI 599 ZŁ ZA OSOBĘ *

*Przedsprzedaż do 23.04 – 599 zł/os. promocja (RABAT 30%),

po 23.04 – 799 zł/os

Rezerwacje prosimy składać

na adres e-mail: rezerwacja@wierzynek.com.pl lub telefonicznie +48 728 871 071

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *